Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Több száz új lakást építenek a Corvin sétányon

2016.03.26. 12:11

Újabb üteméhez érkezett a Józsefváros dzsentrifikációja, ismét lakóingatlan-fejlesztés indult Budapesten a Corvin sétányon. A beruházás első ütemében 261 lakás készül el - közölte a beruházás fejlesztője, a Cordia Magyarország Zrt. az MTI-vel.

A VIII. kerületben tíz éve folyik az a 22 hektáros, komplex területfejlesztés, amelynek célja Józsefváros kiemelkedő területének építészeti, kulturális és gazdasági újjáélesztése. A Corvin sétányon a csaknem 100 üzlet mellett sport- és wellness-központ, uszoda, éttermek, kávézók, posta és bankfiókok is találhatók.

A vállalat tájékoztatása szerint az itt felépült több mint 1500 új építésű lakást száz százalékban eladták. Tíz év alatt a Corvin Sétány lakásainak értéke megduplázódott, a bérleti díjak pedig folyamatosan emelkedtek. A lakások bérleti hozamából és értéknövekedéséből összevont hozam éves szinten átlagosan elérte a vételárra vetített 18 százalékot - ismertette a cég. A társaság tájékoztatása szerint a Futureal Csoporthoz tartozó zrt. 2013-as éves nettó árbevétele 436 millió forint, 2014-es árbevétele 1 milliárd 367 millió forint volt.