Mészáros Lőrinc lesz Orbán kutyájának szomszédja

2016.03.29. 11:22

Kedden elárvereztek 500 hektárnyi földet, ami azzal a hatvanpusztai majorsággal szomszédos, ahová Orbán Viktor kuvasz kutyája be van jelentve, és ahol állítólag Mészáros Lőrinc a munkagépeit tárolja. 

Ebből az 500 hektárból 35-öt Mészáros Lőrinc már meg is vett, 44,4 millió forintért.

A 444 helyi közvetítése szerint az árverés első tétele volt az a 35 hektáros terület, amire egy, a nevét el nem áruló férfi licitált, aki annyit elmondott, hogy ügyvéd, és a felcsúti polgármester nevében licitált. Az ügyvédről időközben kiderült, hogy dr. Vörös József, a a Puskás Akadémia elnökségi tagja és a Mavir (a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító) igazgatósági tagja.

Ezt a területet amúgy, ahogy elvileg a hatvanpusztai majorságot is, Mészáros bérli a Búzakalász 66 felcsúti kft.-n keresztül. Érdemes megemlíteni viszont, hogy 

Mészáros már jóval több földet nyert az árveréseken, mint amennyit törvényesen megvehet.

A törvény ugyanis maximum 300 hektárt enged egy tulajdonosnak, a felcsúti polgármester azonban már az árverések első körében 400 hektárt nyert. A Mészáros család pedig összesen 1391 hektárt nyert eddig. Így a megnyert földek egy részéről le kell majd mondania. 

Az árverésre Juhász Péter és az Együtt tüntetést is szervezett az árverés helyszíne, a székesfehérvári Türr István Intézet elé. A tüntetők „Tőled mennyit lopott a Fidesz?” feliratú és az Orbán család vagyonosodásáról érdeklődő molinókkal várták a licitálókat, az árverést pedig a tolvaj és stróman bekiáltásokkal színesítették.