Már építik a hatalmas magánkórházat a Duna-parton

D  AS20150112001
2016.04.05. 16:33

Magyarország legnagyobb magánkórházát kezdték el kedden kiépíteni abban a betonmonstrumban, ami már nyolc éve áll félbehagyva Budapest IX. kerületében, a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésében. Ahogy azt a Napi.hu írja, ebben az épületben lesz a Duna Medical Center magánkórháza, amiben 130 ágy és 7 műtő is lesz. 

A szerkezetkész épületet és a mellette levő telket a magánkórház ukrán alapítói 3,3 milliárd forintért vették meg a Demján Sándor-féle TriGranittól. A projekt teljes költségvetése korábbi hírek szerint kb. 12 milliárd forint lesz.  Az épület melletti, hosszú évek óta üresen álló munkagödörben háromszintes mélygarázst alakítanak ki. A szerkezeti munkák kivitelezését az Épszerk-Pannónia Invest Kft. végzi.

Ahogy arról már korábban írtunk, a DMC kórházában a tervek szerint 650-en dolgoznak majd. A betontorzó szomszédságában már tavaly augusztusban megnyílt a Duna Medical szakrendelője és egynapos sebészeti központja, azóta pedig több területen már fekvőbeteg-ellátás is működik a klinikán. Korábban a kórház elkészültét tavaly áprilisra ígérték, ehhez képest még csak most kezdődnek a munkálatok.