Leépít a Tesco

DEBRE20150205002
2016.04.06. 12:02 Módosítva: 2016.04.06. 15:03

Száznegyvenegy dolgozóját bocsátja el a Tesco kereskedelmi lánc egy csoportos létszámleépítés keretében, erről a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete tájékoztatta az MTI-t.

A leépítés oka, hogy a Tesco országos személyügyi és adminisztrációs központot hoz létre. A létszámcsökkentés személyzeti, humánpolitikai vezetőket és adminisztrátorokat, kereskedelmi tervezői, szervezői munkaköröket, továbbá ügyviteli alkalmazottakat érint Budapesten és kilenc megyében. 

A Tesco sajtóosztálya az MTI-vel azt közölte, hogy az átalakítás 145 dolgozót érint, ugyanakkor az új személyügyi és adminisztrációs központban 110 munkatársat fognak majd foglalkoztatni új munkakörökben. A cég tájékoztatása szerint azok a munkavállalók, akiknek a munkaköre az új központ megalakulásával megszűnik, lehetőséget kapnak, hogy pályázzanak az újonnan létrejövő pozíciókra. 

A Tesco vezetése egyeztetett a szakszervezettel az átszervezésről, de a szakszervezet nem fogadta el a csoportos létszámleépítési megállapodás tervezetét, mert nem tartotta megfelelőnek a munkavállalók számára. 

A Tesco március 10-én tájékoztatta a változásról a dolgozókat, jelenleg minden érintett munkavállaló munkaviszonyban áll. Az új munkakörökről a következő hetekben egyeztetnek - írta a Tesco az MTI-nek.