Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

A Tesco nagy béremelést tervez idénre

2016.04.08. 13:59 Módosítva: 2016.04.08. 19:10

Újra tárgyalt pénteken a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco vezetősége - derül ki a szakszervezet sajtóközleményéből.

A tárgyaláson a vállalat vezetősége közölte, hogy szándékában áll három éven belül a bérek tekintetében a közép-kelet-európai régióban a kiskereskedelmi szektorban a három legjobban fizető munkáltató közé szeretne bekerülni. Éppen ezért idén is nagy béremelést terveznek.

A szakszervezet célja, hogy a tárgyalások során az összes munkavállalóról tárgyaljanak, és ne emeljenek ki előre külön munkaköri csoportokat, illetve áruházakat, hiszen ez az egyeztetések során rontaná a többi munkavállaló béremelési esélyét.

A szakszervezet álláspontja szerint szükség van egy általános béremelésre és a felgyülemlett feszültségek kezelésére. A tárgyalást a felek másfél hét múlva folytatják, ahol már az egyes munkaköri csoportokat érintő konkrét problémákról lesz szó. A KASZ jelezte a vállalat vezetősége felé, hogy nagy a feszültség és a várakozás a munkavállalók között, és akár sztrájkolhatnak is.