Rekordforgalma lehet idén a turizmusnak

2016.04.08. 12:48

Az idei újabb rekordév lehet a turizmusban, miután a belföldi turizmus az első negyedévben 11,7 százalékkal, a tavalyinál gyorsabb ütemben bővült - írta a Szallas.hu.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzés szerint ebben fontos szerepe volt a három hosszú hétvégének, melyeken a wellness-szállodák kerültek főszerepbe, az úti célok közül Budapest, Eger és Gyula állt az első három helyen.

Az elemzésbő kiderül még, hogy:

  • a foglalások átlagos hosszát tekintve a 3 éjszakára szóló belföldi pihenések ugrottak meg leginkább: közel másfélszeresére 2015 első negyedévéhez képest.
  • A foglalások átlagértéke alapján 20 százalékkal bővült a pihenésre és szállásra fordított összeg.
  • Míg az előző évi harmadik helyezett Pécs, és a tőle nem sokkal lemaradó Debrecen is hátrébb csúszott a kedveltségi listán, addig Gyula a tavalyi kilencedikről a harmadik helyre ugrott idén. Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a 10 leglátogatottabb település közé.
  • A határon túlra síelésre és városnézésre indultak útnak legtöbben. Szlovákia és Lengyelország síparadicsoma, Donovaly és Zakopane volt a két legvonzóbb úti céln, míg Krakkó és Prága is menő úticélnak számított.