Áramlopásért jelentették fel Kozsót

2016.04.21. 07:20

Még a végére sem jártak az előzetesben töltött napok megpróbáltatásait Mexikóban kipihenő Lagzi Lajcsi (Galambos Lajos) áramlopási ügyének, de már egy újabb sztár került gyanúba. A Blikk mai cikkében azt írja, Kozsó teaházának volt üzletvezetője feljelentette a zenészt az ELMÜ-nél, mivel szerinte durva visszaélések voltak az üzletben.

Állítása szerint varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája, sőt akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot

− írja a lap az üzletvezető beszámolója alapján.

„Mivel régen a vendéglátásban dolgozom, Kozsó három és fél évvel ezelőtt megkért, hogy segítsek a teaháza vezetésében, amit a nem mindig rózsás körülmények ellenére sikerült felfuttatni. Eközben egyre sokasodtak a gyanús dolgok" − idézi a lap az üzletvezetőt, aki a cikk szerint sorra vette át az ellenőrzési felszólításokat. De az adott számú villanyórákat hiába kereste az üzletben, nem találta azokat.

Aztán sokszori kérésre állítólag elmondta neki Kozsó, hogy nem tudja, hol vannak azok az órák, mivel leszerelték őket. Ezért az üzletvezetőnek ki lett adva, hogy nem lehet villanyóra-leolvasót beengedni. Kozsó mindenkit felkészített: azt kell mondani, hogy csak a tulajdonos jelenlétében lehet ellenőrizni az órákat, aki pedig sohasem ért rá.

Így nem csoda, hogy a négyklímás, több hűtőszekrényes és nagy fogyasztású forralókkal, külső neonfényekkel üzemelő teaház negyedéves villanyszámlája a kétezer forintot sem érte el

− nyilatkozta a férfi, aki szerint Kozsó azt mondta, ha kérdezik, az a válasz, hogy ők gyertyával világítanak. Az egykori üzletvezető állítólag félt, hogy ebből komolyabb bajuk lesz, így elkezdett bizonyítékokat gyűjteni. Például lefényképezték dátumos megjelöléssel a létező villanyórát, majd kis idő után megismételték a fotózást. Ebből kiderült, hogy az idő elteltével a mérő állása nem nőtt, hanem kevesebb lett.

Tavaly augusztusban elöntötte a teaházat a víz, ezért áramtalanítani kellett. Az üzletvezető szerint azonban hiába kapcsolták le az összes biztosítékot, ugyanúgy volt áram mindenhol.

Kozsó hozza a vizet kannában

A férfi elmondása szerint vízszámla sem jött soha. Erre az esetre is kitanított mindenkit Kozsó: azt mondta, azt kell mondani, hogy a teafőzéshez, mosogatáshoz ő hozza a vizet kannában.

Kozsót megkereste a Blikk, a zenész azt nyilatkozta a lapnak:

Soha nem loptam áramot, nincs ilyesmihez közöm. Meg vagyok döbbenve, hiszen életveszélyes betegségem óta csupán a gyógyulásra, a zeneszerzésre és új életem építésére koncentrálok