Öt MNB-alapítvány is megvette ugyanazt a jelentést Matolcsy unokatestvérétől

2016.04.23. 15:57 Módosítva: 2016.04.23. 16:07

Öt jegybanki alapítvány is megvette ugyanazt a jelentést Matolcsy György unokatestvére cégétől, a BanKonzult Kft-től - írja a Hvg.hu.

A cég tulajdonosa az a Szemerey Tamás, akinek más érdekeltségei is sokszor felbukkannak a péntek este közzétett jegybanki alapítványi listákon. Korábbi, nem cáfolt laphírek és iparági értesülések szerint cseh társaságokon keresztül övé az a New Wave Kft., amely a Vs.hu-t és most már az Origót is kiadja, és összesen 501 416 000 forintot nyert el több különböző alapítványtól. Szintén Szemerey neve fémjelzi a Növekedési Hitel Bankot, amely a publikált adatok szerint a jegybanki alapítványok legfőbb pénzügyi-befektetési partnere, betéteinek őrzője.

Szemerey cége a BanKonzult Kft., amelynek havi jelentése csak egyetlen jegybanki alapítvány, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány szerződéslistájáról hiányzik. A többi öt alapítvány egyaránt megvette havi 750 ezer forintért a "Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek" című jelentést. Az azonos cím és az egységár azt sugallja, hogy ugyanarról a termékről van szó.