Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

NFM: Még több szigor jön az ubereseknek

2016.04.26. 17:07

A szerdai kormányülésen újabb, az illegális taxiszolgáltatás elleni szankciókat szigorító, az ellenőrzés hatékonyságát fokozó intézkedések lesznek napirenden, és vizsgálják a kötelező online pénztárgéphasználat bevezetésének szükségességét is – ezt közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel kedden a taxisok Uber-ellenes demonstrációjával kapcsolatban.

Az NFM ismét elmondta, hogy a kormány kezdettől a szabályosan működő magyar taxisok mellett áll, mert legálisan végzik a tevékenységüket, betartják a személyi és műszaki feltételeket, és fizetnek adót. A fejlesztési tárca is arra törekszik, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa személyszállítási tevékenységét. 

Az NFM szerint az elmúlt hónapokban korábban nem létező szigorú szankciók léptek életbe a feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében. A jogszabályi feltételek adottak a diszpécserszolgálati tevékenység engedély nélküli végzésének bírságolásához, a rendszám helyszíni elvételéhez is.

Viszont a taxisok pont azért tüntetnek, mert a kormány elvileg nagyon szigorú az Uberrel szemben, a gyakorlatban viszont ez nem annyira látszik, legalábbis a taxisok nem érzik úgy, hogy eleget tenne a kormány. 

Az NFM azért kicsit beszólt a taxisoknak, a taxis tevékenységet szabályosan végző vállalkozásoknak ugyanis „az utasok kiszolgálását kényelmesebbé és gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldások alkalmazásában van tennivalójuk” a minisztérium szerint.