Kozsó szülei vihetik el fiuk áramlopásos balhéját

2016.04.28. 10:03 Módosítva: 2016.04.28. 10:21

Nem nagyon kell aggódnia Kozsónak amiatt, hogy a teaházában a múlt héten áramlopás miatt vizsgálódtak,  ezen a héten pedig vízlopás miatt nyomozott a rendőrség, mert a teaház, ahogy az énekes/vállalkozó vagyonának nagy része már rég a szülei nevén van. A Bors azt írja, hogy a Zöld Teknős Teaházat üzemeltető cégben Kozsónak már nincs tulajdonrésze, így nem is terheli majd felelősség, ha a nyomozás során kiderül, hogy tényleg lopással csökkentette a rezsit a  Dessewffy utcai teaházában, ahol a Kozsót följelentő volt üzlettársa szerint visszafelé pörgött a villanyóra.  A cégbírósági adatok szerint ráadásul

az énekes azután lépett csak ki a cégből és hagyott mindet a szüleire, miután értesítés jött arról, hogy a cégnek adótartozása van.

A Zöld Teknős Barlangja teaház üzemeltetője összesen 157 millió forinttal tartozik, ebből

  • 68 296 559 forint adótartozás,
  • 3 410 135 forintnyi közös költség elmaradás,
  • a különböző bírósági végrehajtók általi követelés 35 401 663 forint,
  • társasházi tartozás, valamint önkormányzati tartozás összesen 5 595 313 forint,
  • valamint egy önálló zálogjog a Raiffeisen Banktól 157 944 svájci frank értékben, ami jelenlegi árfolyamon 44,5 millió forintot jelent.

Nem ez az első alkalom, hogy Kozsó úgy mászik ki egy kellemetlen helyzetből, hogy a szüleire íratja a tartozásait: pár évvel ezelőtt egy Csengery utcai ingatlant íratott az édesapja nevére, 1,5 millió forint közösköltség-elmaradással együtt, és két másik cégét is a szülei örökölték tőle, amik azóta is felszámolási eljárás alatt áll. Az egykori popsztár sződligeti villájának is a szülei a tulajdonosai, ő csak a haszonélvező, így az arra felvett 106 millió forintnyi svájci frank hitelért is Kozsó anyja és apja felelős.

Kozsó apukájának üzletrészét a Zöld Teknős Kft-ben amúgy két éve már egyszer tartozások miatt lefoglalták a hatóságok és azt el is akarták árverezni, az üzletrészre viszont senki nem jelentkezett.