Kiakadtak az oroszok Obamás jégkrémjétől

2016.05.09. 18:49

Egy orosz jégkrémgyártó cég Moszkva és Washington fagyos viszonyán próbál meg kaszálni - írta a Reuters. Az Obamka (kicsi Obama) nevű, csokival borított jégkrém csomagolásán egy afrikai kisfiú mosolyog, fülében karikával.

Az Egyesült Államok tisztviselői szerint mindez egy aggasztó trend része, ugyanis az orosz állami média és Kreml-párti aktivisták is rendszeresen gúnyolják Barack Obama elnököt rasszista beszólásokkal.

A jégkrémet gyártó Slavitsa nevű cég közlése szerint a termék egy, a gyerekeknek szóló kampány része, amely során "vidám" karakterekkel próbálják megfogni a fiatalokat. A különböző ízek és borítások pedig "Földünk különböző rasszait jelképezik". Szerintük a kisfiú képét egy régi szovjet film ihlette.

A jégkrémneveknek emlékezeteseknek kell lenniük. Akiknek élénk a fantáziájuk, különféle asszociációk juthatnak eszükbe, de ez a termék gyerekeknek készült, és távol áll a politikától

- nyilatkozta a cég.

A Slavitsa vállalat székhelye egyébként az a Krasznojarszk, ahol múlt hónapban Vlagyimir Putyin elnök tiszteletére nyílt kávézó, ahol a vécépapírt Obama arcával díszítették.