Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Különösen mocskos pékséget zárt be a Nébih, milliós bírság várható

2016.05.12. 09:25 Módosítva: 2016.05.12. 13:49

Egy zuglói pékség (Kregza Kft. Látványpékség. Székhely, telephely: 1144 Budapest, Kerepesi út 28.) ellenőrzése után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei 150 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból, írja a Nébih sajtóközleményében. 

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőrzött a hét elején. A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott.

Lejárt alapanyagokkal dolgoztak a pékségben

Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.

A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a NÉBIH ellenőrei. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.