János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyatrán indult az év az építőiparban

2016.05.13. 10:32

Elég vacakul indult az év az építőiparban, a KSH legfrissebb adatai szerint  az első negyedévben több mint negyedével visszaesett a szektor teljesítménye. Az év első három hónapjában 27,6 százalékkal, márciusban pedig 33,9 százalékkal csökkent az építőipar volumenindexe. Ez az egyik fő oka annak is, hogy az idei első negyedévben nagyot lassult a GDP növekedése. 

A visszaesés leginkább az utak, vasutak és hasonlók építésénél volt durva, nem épület jellegű építményből 52,4 százalékkal kevesebb épült, míg épületből 18,8 százalékkal húztak föl kevesebbet. 

A helyzet azért várhatóan javul majd valamennyire, az építőipari cégek szerződései ugyanis kicsit, de növekednek: márciusban még mindig kevesebb szerződése volt a cégeknek, mint egy évvel korábban, de már "csak" 25 százalékkal kevesebb. Új szerződésekből összesen 47,3 százalékkal több van, mint tavaly, ezen belül épületek építésére 17, már építményekre 68,8 százalékkal több szerződést kötöttek, mint egy éve márciusban. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!