Uniós helyett állami pénzből épül az út L.Simon borászatához

2016.05.13. 12:10

Megmaradt uniós pénzek helyett magyar adófizetői pénzből újítja föl az állam azt az utat Fejér Megyében, ami véletlenül pont L. Simon László várért felelős kormánybiztos és miniszterelnökégi államtitkár borászatához és panziójához is vezet - írja a 444.

Az út, amiről szó van, a  6212-es út Agárd és Zichyújfalu között, amit az államtitkár szerint egyáltalán nem ezért kell felújítani az utat, hanem mert nagyon rossz állapotban van. Erről meg is kérdeztük nemrég a helyieket.

Simon Laci bácsi megígérte, hogy jobb utak lesznek

A projektre a Komplex Felújítási Program keretében kerül sor, aminek a keretében a magyar állam pénze megy a projektbe. Viszont, ahogy a 444 írja, eredetileg arról volt szó, hogy a 2007-2013-as uniós forrásokból megmaradt, átcsoportosított pénzből épül majd L.Simon útja. A Miniszterelnökség a változásról csak annyit mondott a 444-nek, hogy eredetileg tényleg EU-s pénzből tervezték a projektet, de elhúzódott a közbeszerzési eljárás, így kifutott a projekt a december 31-es határidőből, amíg uniós pénzt lehetett volna arra elkölteni. Így a kiemelten fontos út a magyar adófizetők 550 millió forintjából valósulhat meg.