Az MNB-alapítványok is bevallották, hogy soha semmi közbeszerzés nem volt

MZS 4914
2016.05.20. 16:34

Az MNB alapítványai elismerték, hogy soha egy darab közbeszerzést nem írtak ki az iszonyatos közpénzből való költekezéseik közben.

A jelenleg hatályos közbeszerzési törvény szerint ugyanis szolgáltatások és áruk beszerzése esetén 8 millió, építési munkák esetén pedig 15 millió forint felett kötelező közbeszerzést kiírni. Ilyenből   bőven volt, ezért az alapítványoktól április elején kikértünk egy tételes listát a közbeszerzéseikről. Nekünk több mint több mint egy hónapig nem akartak érdemben válaszolni, viszont most a 444.hu -nak elismerte egyenként az összes MNB-s pénzosztó alapítvány, hogy:

Az alapítvány eddigi működése során nem folytatott közbeszerzési eljárást.

Ezt az egy – mostanra elég nyilvánvalónak tűnő – húzásukat hajlandó vizsgálni bármennyire is az ügyészség. Itt írtunk bővebben arról, hogy az egészet végül némi bírsággal megúszhatják az érintett szervezetek. 

Matolcsy György a botrány kirobbanása óta elmondta, hogy nem fog lemondani, és a siker hírnökének érzi a korrupciógyanút. Majd, hogy minden korrupciógyanú miatti felvetés csak blöff, egy olyan teljességgel hazug politikai támadás, amivel balliberálisok akarják a jegybankot gyengíteni.  Pár napra rá a Vs.hu volt főszerkesztője rögtön cáfolta Matolcsyt, szerinte tényleg az unokatestvére volt a Vs.hu valódi tulajdonosa, akihez Matolcsyék rengeteg közpénzt talicskáztak át támogatás, és egyéb jogcímeken.