Mészáros Lőrincnek húsproblémái lehetnek

2016.05.21. 11:04

Mészáros Lőrinc eladná húsüzemét - értesült iparági forrásokból a Népszabadság. A felcsúti polgármester tulajdonában lévő Bakony Hús Kft. állítólag nem megy olyan jól, mint a gázszerelőből lett politikus szeretné, ezért igyekszik megszabadulni a vállalkozástól. 

A Bakony Hús egyébként a Mészáros-cégbirodalom zászlóshajójának számító Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. tulajdona, a húsfeldolgozással foglalkozó leányvállalatot a polgármester lánya, Mészáros Beatrix vezeti. Az értesülés szerint a politikus és lánya zárt körben mondták, hogy eladnák a vágóhidat. 

Az állítólagos eladással kapcsolatban a Népszabadság megkereste Mészárosékat és a két érintett céget, de egy hét alatt sem érkezett válasz, így cáfolat sem. 

A lap szerint az a probléma a polgármester vágóhídjával, hogy nem tud versenyképes áron húst előállítani. Állítólag azért, mert túl sok import tőkehús van a piacon, és mert "más szereplők jobb minőségű húst kínálnak" - írja az újság. 

A Bakony Hús gazdálkodásával kapcsolatban nincs pontos információ, a 2013 végén alapított vállalkozásnak a céginformációk szerint 2014-ben nem volt bevétele, mert a forgalmi adatai a Búzakalász 66 mérlegében jelennek meg. 

Az eladni kívánt cég egyébként onnan lehet ismerős, hogy az ő terméküket terjesztette Oroszországban Kiss Szilárd, egykori agrárattasé - írtuk korábbi cikkünkben

A Népszabadság arról is ír, hogy Mészáros nem szállna ki végleg a húsbizniszből, állítólag a miniszterelnök arra kérte, hogy "vegye gondjaiba" a felszámolás alá került pápai húsüzemet. A lap emlékeztet arra, hogy nem megerősített hírek szerint a felcsúti polgármester március végén Pápán járt, és tárgyalt is az üzemről.