Heti Válasz: A Princess tulajdonosai megszerezhetik a Stadionok irodaházat

2016.05.25. 16:39 Módosítva: 2016.05.25. 20:40

Eladja a BKV a Princess pékséglánc tulajdonosainak a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaházat, értesült a Heti Válasz. 

A korábban SZDSZ-közeliként számon tartott, ma már Habony Árpáddal jó kapcsolatot ápoló offshore-lovagok, a Princess pékséglánc grúz-izraeli üzemeltetői, Shabtai Michaeli és Michael Gagel néhány év várakozás után megszerezhetik a Stadionok irodaházat a hetilap birtokába jutott bizonyítékok szerint.

Untitled-1

Ugyanez az üzleti kör a Demszky-korszakban egyszer már próbálkozott ezzel: a hírhedt BKV-s Estivo-ingatlanpanamával is kapcsolatba hozható kör másik cége, a Welt-Stadt Immobilen Kft. akarta megvásárolni plázaépítés céljából az irodaházat 2008-ban 490 millió forintért. A WSI-ről és a többi BKV-botrányról részletesebben is írtunk a Hagyó-aktákról szóló cikkünkben.

Az üzletet végül nem sikerült nyélbe ütniük, a metrós szakszervezet feljelentése és a többi BKV-s botrány kipattanása után annyiban hagyták. A Heti Válasz által megszerzett, Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő határozattervezet szerint azonban most újra napirendre került a kérdés, ráadásul az épület értékesítése versenyeztetés nélkül zajlik majd. 

A hármas metró üzemszünetével is jól járó princesses körnek egyébként is jól megy mostanában: bár hivatalosan nem az övék a VolDan nevű, többek között oroszoknak és balkániaknak letelepedési kötvényeket értékesítő, senki által nem ellenőrzött offshore-hátterű vállalkozás, annak hazai leányának vezetője a Princessnek is dolgozó Oláh Zoltán, és a cég levelei is Shabtai Michaeli Bécsi utcai irodájába érkeznek. Az üzletemberpáros megpróbálkozott a Heti Válasz beperlésével miután egy korábbi cikkükben kapcsolatba hozták őket a VolDannal, de a keresetet elbukták; a bírósági ítélet kimondja, hogy a VolDan a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja.