Bernát, Felícia
EUR 384,61 Ft
USD 363,91 Ft
8 °C
30 °C

Bill Gates most csirkékkel segíti a szegény afrikai családokat

2016.06.09. 14:05 Módosítva: 2016.06.09. 14:16

Bill Gates, a Microsoft alapítója új kampányt indított a szubszaharai országok szegényeinek megsegítésére, melynek keretében 100 ezer csirkét adományoz a rászoruló családoknak - írja a BBC. Az ötlet némileg hasonlít a Hegedűs Zuzsa-féle "Minden gyerek lakjon jól" programhoz, amelynek keretében többek közt élő állatokat osztottak a résztvevőknek. 

A szubszaharai Afrikában a népesség 41 százaléka él mélyszegénységben az ENSZ adatai szerint. A szegénységi küszöböt évi 700 dollárnál húzták meg, Gates szerint egy csirkéket nevelő farmer 1000 dollár körül kereshet egy évben. Jelenleg a vidéki családok 5 százaléka tart baromfit a területen, a techmilliárdos ezt az arányt szeretné felhúzni 30 százalékra. 

A kampány keretében adományozott nemesített szárnyasok kiszámítható ütemben szaporodnak, így Bill Gates szerint ezen a környéken a csirketartás az egyik legjobb befektetés. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek