200 milliót vett ki a Quaestorból egy állami sofőr a csőd napján

2016.06.13. 13:10

Nem csak a Magyar Nemzeti Kereskedőház volt olyan szerencsés (vagy jól informált), hogy a Quaestor csődje előtti utolsó pillanatban húzta ki pénzét a bedőlt brókercégből. Az Átlátszó cikke szerint egy állami sofőr például közel 200 milliót menekített ki az összeomlás bejelentésének napján, de rajta kívül még több mint háromszázan menekítették ki vagyonukat aznap.

A legtöbb érintett összeg milliós nagyságrendű, de voltak nagyobb tételek is. Négy magánszemély menekített ki százmilliós nagyságrendű tételt a bedőlés napján, köztük van a sofőr is, akire az Átlásztó csak B. G. R. néven hivatkozik.

Az illetőnek, aki egy fontos közhivatalban volt gépkocsivezető, összesen több mint 350 milliót fizetett ki a brókercég a bedőlése előtt. De volt egy alföldi vállalkozó família is, akik 215 milliót vettek ki a csőd napján, egy házaspár 160 milliót, egy F. I. monogrammú férfi pedig 414,5 milliót ürített ki nyugdíj-előtakarékossági számlájáról.

Az már eddig is tudott volt, hogy a kereskedőház is az utolsó nap vette ki a Quaestorban parkoltatott pénzét, egész pontosan 3,8 milliárdot. Azt viszont nem mondták meg, hogy összesen mennyit tettek bele a Szijjártó Péterhez külügyminiszterhez közel álló Tarsoly Csaba cégébe.  • Tippek
  • Babaváró hitel