Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Befejezték a nyomozást a Hungária-ügyben

2016.06.16. 10:25 Módosítva: 2016.06.16. 10:51

Hat ember ellen javasol vádemelést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében – olvasható a Police.hu-n.

Az NNI a Hungária Értékpapír Zrt. vállalati kötvényeinek kibocsátása, nyilvántartása és forgalmazása során felmerült sikkasztás, csalás, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt nyomozott. A Hungária milliárdokat sikkasztott el önkormányzatoktól és magánbefektetőktől, a cég Buda-Cash-bedőlés indította lavina után adta be a kulcsot csakúgy, mint a Quaestor.

A közlemény szerint hétfőn befejezték a nyomozást a brókerbotrány egyik kiemelkedő ügyében, és megküldték az iratokat a Pest Megyei Főügyészségnek. A nyomozás eredménye végtelenül nagy aktahalom, itt megtekinthető:

Lezárt akta: Hungária Értékpapír Zrt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!