Plusz harmincmillió korsó sört gurítunk le az Eb és az olimpia alatt

2016.06.21. 06:19

Az idei nyár sporteseményei miatt a hazai sörszövetség szerint harmincmillió korsóval több sör fogy majd, mint egy átlagos évben, írja a Magyar Idők.

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a lapnak azt mondta, a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia ideje alatt 2,5-3 százalékos növekedésre számítanak a söreladásból, ami azt jelenti, hogy 150 ezer hektoliterrel vagy másként 30 millió korsóval isznak többet. Hozzátette, hogy a vásárlók főleg a lager söröket keresik.

Az Eb ideje alatt az átlaghoz képest további körülbelül kettő-öt százalékos forgalomnövekedésre számítunk a sörök értékesítésében, a kánikula esetén a növekedés 15-20 százalékot is elérhet – közölte az Auchan áruházlánc. A Tesco áruházakban a sör iránti kereslet az utóbbi időszakhoz képest is növekedett, de például a 2014-es világbajnokság időszakával összehasonlítva is hatvan százalékos forgalombővülést tapasztaltak mostanában – tájékoztatta a lapot  a vállalat.

A sportesemények mellett a sörfogyasztásra hatással van az időjárás alakulása is: kánikulában jelentős a növekedés, tavaly, a tartós meleg idején négy százalékkal több sör fogyott.