Habony milliós helikoptertúrán volt barátnőjével Hongkongban

2016.06.29. 09:21 Módosítva: 2016.06.29. 09:23

Közel egymillió forintba kerülő helikopteres városnézésen vett részt tavaly Hongkongban Habony Árpád és barátnője, Nagy Boglárka, írja a 444. A luxusprogram nyomai véletlenül maradtak fenn a neten, a túrát szervező cég honlapját rosszul állították be, így minden tranzakciójuk nyilvánosan elérhető maradt, és a Google-ben Habony Árpádra keresve meg lehetett találni a foglalást. 

További érdekesség, hogy a Habony nevére szóló foglaláshoz tartozó emailcím és telefonszám gazdája egy bizonyos Jonathan Chan. Ugyanígy hívják azt hongkongi bankárt, aki többek között a VAL Consulting nevű cég egyik igazgatója, és akinek neve szerepel a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) egy hivatalos dokumentumán. Ezenkívül Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként.

A HSSDF nemcsak egy a magyar letelepedési kötvényeket értékesítő cégek közül, hanem a legnagyobb a piacon: 2468 darab kötvényt értékesítettek 2013 elejétől 2015 őszéig. A HSSDF mögött álló offshore-csoport márciusban az Andrássy úti paloták után a Garay téri luxuslakások cége, a Garay Gardens mögött is megjelent. 

A 300 ezer euróért és 40-60 ezer eurós ügyintézési díjért megvásárolható, európai tartózkodást nyújtó letelepedési kötvény 2013-as bevezetése óta hihetetlenül jó bizniszt jelent azon keveseknek, akik forgalmazói jogosítványhoz jutottak. A pályáztatás nélkül helyzetbe hozott kivételezettek ügyletenként 80-90 ezer eurót kasszíroznak, ami jóval több, mint az állam haszna, vagyis tulajdonképpen folyamatosan bukunk az üzleten.