Antal, Anett
16 °C
24 °C

5,5 milliárdból új gyártócsarnokot nyitott a Mercedes egyik kecskeméti beszállítója

2016.07.05. 07:29

Elkészült az Antolin Hungary Kft. több mint 5,5 milliárd forintos beruházással épített gyártócsarnoka Kecskemét-Helvécián - tájékoztatta Papp Róbert, a cég könyvviteli szolgáltatásért felelős vezetője az MTI-t.

Az autók beltéri kialakításával foglalkozó spanyol Grupo Antolin csoporthoz tartozó cég 5,656 milliárd forint összköltségű fejlesztését az Európai Unió és a magyar állam 967,9 millió forinttal támogatta. Az Antolin Hungary Kft. jelenleg a Mercedes több modellje számára szállít szőnyegeket, csomagtartó-elemeket és ajtóborítást.

A vállalkozást 2010-ben Magna Automotive Hungary Kft. néven alapították, majd átkerült a spanyol Grupo Antolin tulajdonába, és 2012-ben kezdte meg a gyártást. A Mercedes-Benz gyár stratégiai beszállító partnereként szőnyeget, illetve csomagtartó-burkolatot készítettek, 2013-tól ajtópaneleket is szállítottak a kecskeméti autógyárba, valamint partnerüknek, a német Intier Automotive Eyblnek. A vállalatbak 2015-ben már jelentős árbevétele volt kínai exportból is.

A kecskemét-helvéciai cég 68 új munkahely létrehozására tett vállalást pályázatában, azonban a cégcsoport a projekt zárásakor már mintegy 600 alkalmazottat foglalkoztatott.