A sümegi jövőegyetem tulajdonosa szerint nem is volt sikkasztás

2016.07.05. 16:01

A sümegi képzési központot működtető kft. tulajdonosa a közösségi főiskola gazdálkodásával kapcsolatban nem tett feljelentést és megbízást sem adott erre, írja közleményében a Vass Mária, a John Henry Newman Oktatási Központ Kft.-t tulajdonló Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület képviselője.

A csalás és sikkasztás miatti rendőrségi feljelentés létét Vass nem tagadja, ugyanakkor leszögezi, hogy szerinte ennek szükségességét a gazdálkodásról készült könyvvizsgálói jelentések nem támasztják alá, és bár a feljelentő egyesületük tagja, senki nem hatalmazta fel őt rá, hogy a szervezet nevében így járjon el. 

Hétfőn írtuk meg, hogy az Indexhez a Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület egy tagja által eljuttatott közlemény szerint az Egyesület leváltotta - az MNB alapítványai által is támogatott - a sümegi John Henry Newman Oktatási Központot üzemeltető cég ügyvezetőjét, továbbá hogy a kft.-től elsikkasztott tízmilliós nagyságrendű egyesületi pénz és MNB-alapítványi projektpénz miatt az ügyvezető Fülep Dániel és Kertész-Bakos Ferenc ellen feljelentést tett Pétervári Zsolt, az Egyesület egy tagja. 

Vass Mária szerint azonban Pétervári és semmilyen felhatalmazással nem rendelkezett arra, hogy az egyesület nevében a rendőrséghez forduljon, az általa megismert dokumentumok pedig nem támasztják alá a feljelentésben és a cikkekben megfogalmazott vádakat. Vass a Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület nevében azt is közölte, a Fülep Dániel helyére június végén kinevezett új ügyvezető az események hatására hétfőn lemondott, a megvádolt munkatársak pedig "rágalmazás és hamis vád bűntette miatt megtették a szükséges jogi lépéseket".

A magát az MNB-pályázatok projektmenedzsereként megnevező Pétervári Zsolt a fejleményekre reagálva cáfolta a Vass által közölteket: "a múlt hét kedden Vass Máriával, Végh László sümegi polgármesterrel és Hollós János sajtóreferenssel együtt döntöttünk a sümegi városházán az előző vezetés feljelentéséről" - írta.