10,5 millió euróért az MNB-alapítványé az Ybl Vízház

2016.07.06. 22:22

A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány tulajdonába kerül 10,5 millió euróért a budapesti Ybl Vízház épülete, amely a tervek szerint tudományos konferenciák helyszíneként, kortárs képzőművészeti kiállító- és rendezvényközpontként újul meg – írja az MTI.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványának szerdai közleménye szerint az Ybl Miklós által tervezett, a világörökség részét képező Ybl Vízház - egykori Várkert Kaszinó - csaknem tíz éve áll kihasználatlanul, üresen. Az épület állaga az évek során jelentősen leromlott, a belső terek felújításra szorulnak. Az épület a várkert területén kiemelkedően frekventált részen található, egységet képez a királyi palota épületkomplexumával.

Az ingatlan 10,5 millió euróért az épületre vételi opcióval rendelkező társaság megvásárlásával kerül a Vízház Zrt. (az alapítvány ingatlanfejlesztő cége) tulajdonába, az adásvételt teljes körű ingatlanértékelés előzte meg, közölték.

A tervezett beruházásnak köszönhetően az Ybl Vízház patinás múltjához méltóan tudományos konferenciáknak, rendezvényeknek, valamint kortárs képzőművészeti kiállításoknak ad majd otthont, nyitott lesz az érdeklődők számára - olvasható a közleményben.  • Tippek
  • Biztosítás