Nem fogja többet szétspammelni a könyvelők gépét az ügyfélkapu

2016.07.07. 16:24

Meghallotta a könyvelők panaszait a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., amely egy csütörtöki egyeztetés után kijelentette, átalakítják majd az ügyfélkaput, hogy a könyvelők és más gyakori felhasználók ne kapjanak annyi levélszemetet, mint most. 

Ahogy arról még kedden írtunk, a könyvelők kiakadtak, mert egy nemrég bevezetett változtatás miatt átláthatatlanul sok levelet kapnak az ügyfélkaputól automatikusan. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete csütörtökön egyeztetett a NISZ-el, aminek eredményeként átmeneti változtatásokat és hosszabb távú fejlesztéseket is kezdenek az ügyfélkapun. 

Átmenetileg az ügyfélkapu tárhelyének fejlécébe szűrő panel kerül, amellyel a hivatali (Pl. NAV) üzenetek úgy jeleníthetőek meg, hogy mellettük egyetlen "RENDSZER" üzenet se fog megjelenni. Ilyenkor a fejlécben szereplő szöveg figyelmeztető jelzést fog tartalmazni, a szűrés ténye miatt. A fejlesztők azt is ígérik, hogy ez a gyors-szűrő olyan "süti" beállítás lesz, amit a böngészők meg tudnak jegyezni.

Távlati fejlesztésként azt ígérte NISZ, hogy az ügyfélkapu felhasználók profilt kapnak, amelyben beállításokat, például szűréseket tudnak majd végezni. További távlati fejlesztésként az ügyfélkapu mappás rendszerét is felvázolták.