Az MNB lecsapott

2016.07.08. 13:12

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Excellent Partnership Hungary Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál – közölte a pénzügyi felügyeleti szerv.

A cég devizakereskedési platformok, elsősorban az FxNet és ETX Capital márkanév alatt tevékenységet végző szolgáltatók részére toborzott befektetőket. Ezt azonban úgy tűnik, bejelentés és engedély nélkül tette. Az MNB most megtiltotta, hogy folytassák tevékenységüket, és a társaságra vonatkozó figyelmeztetést is közzétett.

A piacfelügyeleti eljárás azt kívánja megállapítani, hogy a társaság végez-e vagy végzett-e – rendszeres gazdasági tevékenysége keretében – az MNB-nek történt bejelentés nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet. Az Excellent Partnership Hungary Kft. nem szerepel a jegybank vonatkozó nyilvántartásában, így jegybanki engedélyhez, bejelentéshez kötött tevékenységre nem (volt) jogosult.

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján.