Krisztina
18 °C
24 °C

Az Emirates a világ legjobb légitársasága

2016.07.13. 08:49

Az Emiratest választotta a világ legjobb léigtársaságának 2016-ban a Skytrax nevű mértékadó repülési portál. A díjat kedden adták át az Egyesült Arab Emírségek légitársaságának, amely a katari Qatar Airwayst taszította le a trónról.

Az Emirates az utóbbi 15 évben negyedszer nyerte el a Skytrax elismerését. Megnyerte a legjobb fedélzeti szórakoztatóprogramokért járó díjat is, ahogy már 12 éve mindig. 

A legjobb európai légitársaság a Turkish Airlines lett, a legjobb fapados pedig a Norwegian. A norvég cég végzett a dobogó élén a nagy távokat is repülő fapadosok között a világon.

A légitársaságok tízes listáját a közel-keleti és ázsiai társaságok dominálják, a hagyományos európai cégek közül a Lufthansa lett a legjobb a 10. helyével. Ez lett a legjobb transzatlanti társaság is. Amerikai légitársaság nem volt a top10-ben.

A díjakat több mint 20 millió utazó véleménye alapján osztja ki a Skytrax, több mint 100 országban kérdezik meg az embereket a légitársaságokkal kapcsolatos tapazstalataikról.