Versenyeznek a cégek a hoppon maradt Uber-sofőrökért

2016.07.14. 15:09 Módosítva: 2016.07.14. 15:53

Az Uber a kedvezőtlen jogi szabályozás miatt határozatlan időre felfüggeszti magyarországi tevékenységét. A döntéssel mintegy 1200, személyszállításból élő kisvállalkozó veszítené el munkáját, azonban a nemrégiben indult EZ Expressz nevű magyar közösségi futárcég közleményben jelezte csütörtökön: kész alkalmazni a volt Uber-sofőröket, amennyiben folytatódik felfelé ívelő tendenciája. És ez még nem minden, párhuzamosan a miniBUD, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatalos minibuszszolgáltatója is munkalehetőséget kínál nekik.

A magyar tulajdonú EZ Expressz sharing economy futárcég idén májusban indult. „Az EZ Expressz az Uberhez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az Uber volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket!" – mondta Horváth Gábor az EZ Expressz vezetője. 

Horváth szerint a szolgáltatás egyre népszerűbb, szállítottak már többek között laptopot, MRI-felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot és otthon felejtett kulcsot is. Az EZ Expressz jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretné megkezdeni, áll a közleményben. 

Az Uber-sofőröknek akkor sem kell elkeseredni, ha nem tetszik a futármunka vagy az EZ Expressz nem tud felvenni mindenkit, csütörtökön a miniBUD is jelezte, szívesen alkalmazná őket. A miniBUD a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatalos airport shuttle szolgáltatója, közel 60 kisbuszból álló flottával.

“A repülőtér dinamikusan növekvő utasforgalma biztos megélhetést jelent a képzett és udvaris sofőröknek. Cégünk számít a mai döntés nyomán állás nélkül maradt gépjárművezetők munkájára” -mondta Limburger Lóránt ügyvezető.