Ismét lehet kereskedni Norbival a tőzsdén

2016.07.15. 08:56

Az MNB 2016. július 16-ával visszaállította a Norbi Update Lowcarb és a TR Investment részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátók eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak - írja az MNB honlapján. 

A Magyar Nemzeti Bank április 27-én függesztette fel a Norbi Update részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mert a könyvvizsgálói jelentésük nem volt megfelelő. 

A Norbi Update július 11-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét és új független könyvvizsgálói jelentéssel ellátva ismételten közzétette 2014. évi éves jelentését. Így mától a részvények újra pöröghetnek, a kibocsátó feletti folyamatos felügyelet keretében beszerzett információk alapján ugyanakkor az MNB e független könyvvizsgálói jelentéssel összefüggésben rendkívüli minőségellenőrzési eljárást kezdeményezett a közfelügyeleti hatóságnál.

Jelen állás szerint az Update már nem lesz sokáig a tőzsdén, a sorozatos kudarcok után ugyanis Schobert Norbert a legutóbbi közgyűlésen javasolta a cég zártkörűvé alakítását.