Ha tusfürdő, akkor fontosabb a szaga, mint hogy levigye a koszt

2016.07.21. 11:47
Messzire jutottunk a berohasztott ember vizeletből készült szappan óta. De még az se kizárt, hogy vissza is térünk egyszer oda.

Tudja, mi a legfontosabb a magyar nőknek, amikor tusfürdőt vesznek? A CD márka se tudta, ezért megbízta az NRC piackutatót, hogy nézze meg nekik egy reprezentatív kutatással. Azt mondjuk nem árulták el, hogy hány nőt kérdeztek meg és milyen módon, de az eredmények a következők:

  1. A legfontosabb a szaga, vagyis az illata, 91 százaléknak ez igen jelentős szempont. Itt nincs kifejtve, hogy az intenzitás mennyire tényező, tehát nem feltétlenül arról van szó, hogy a magyar nők nagyon büdösnek érzik magukat. Valószínűbb, hogy egyszerűen csak nagyon fontos nekik a pontosan nekik tetsző szag a fürdés után. 
  2. Az, hogy vigye is le a koszt valahogy, azaz a hatékonyság 86 százaléknak volt fontos tényező. Eredetileg jó eséllyel ez volt az emberre kenhető tisztítószerektől a legfontosabb elvárás. 
  3. Legyen "bőrtápláló" valahogy: 83 százalék szerint döntő. Ez azért furcsa, mert a nem vegyész- vagy mondjuk bőrgyógyásznőknél ez nagy valószínűséggel úgy értelmezhető, hogy legyen ez a szó ráírva a termékre. Ha sok vizet isznak, az ugyanis önmagában valószínűleg a legtöbbeknél lényegesen bőrtáplálóbb lesz, mint egy átlagos, "nagyon bőrtápláló" feliratú tusfürdő. Ehhez képest pedig elég kevesen isznak meg napi 3-4 liter vizet.
  4. Legyen "frissítő hatású" valahogy: 79 százalék szerint nagyon fontos. 
  5.  68 százaléknak nagyon fontos, hogy ne legyenek benne vitatott összetevők, ami pontosan meg nem nevezett, elég széles skála lehet. Itt olyanok lettek megemlítve, mint az ásványi olaj vagy a mesterséges színezék. 
  6.  És a felmérés szerint a nők több mint negyedének, 28 százaléknak nagyon fontos, hogy vegán legyen a tusfürdője, azaz semmiféle állatból kiszedett összetevő ne legyen benne. Azt egyébként nem tudni, hogy az emberi eredettel ők hogy állnak. A rómaiak ugyanis például a mosószerüket közönséges berohasztott emberi húgyból is nyerték. Ma is megoldható az eljárás, ha erre van piaci igény, mert mondjuk tetszőleges petrolkémiai termék könnyen lehet vitatott és az állati eredetű összetevőket is sokan kizárják.