Örs, Stella
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Figyelem! Folytatódik a hűtőcsereprogram!

2016.07.23. 09:25

Hétfőtől a közép-dunántúli régióban, kedden pedig a közép-magyarországi régióban lehet majd jelentkezni állami támogatásért hűtő- és fagyasztócserére, ez lesz a július 4-én indult hűtőcsere program két utolsó pályázati szakasza – írta az MTI.

A stílszerűen az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázaton előnyben vannak az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok, elsőként ők adhatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

Viszont ha szeretne támogatást a hűtőcserére, sietnie kell, mert a legutóbbi pályázati körben, az észak-alföldi régióban két óra alatt elfogyott a támogatási keretösszeg. Reggel nyolckor indult a pályázás, tízre már nem volt pénz az új hűtőkre. Összesen háromezren pályáztak.

A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy hűtő vagy fagyasztó cseréjéhez nyerhető támogatás. A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban; országosan 500 millió forint volt a keretösszeg, amit a régiók között lakosságarányban osztottak el. A részletes pályázati útmutató itt érhető el.