Nincs elég munkás, akadozik az ellátás a Tescókban

D  VG20150308007
2016.07.23. 08:32 Módosítva: 2016.07.23. 08:32

A Tesco gyáli országos frissáruelosztó-központjában akkora probléma a munkaerőhiány, hogy akadályokba ütközik a megrendelt termékek kiszállítása az üzletekbe, ami miatt sok helyen üres polcok fogadják a vásárlókat – írta a Magyar Idők vállalati forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a Tescókban országszerte napokig tartó készlethiány van alapvető árucikkekből, a szokásosnál szűkebb a kínálat és akadozik az áruházi kiszolgálás. Az elmúlt hét végén például napokig nem volt elérhető többfajta friss tejtermék az ország számos pontján, emellett más alapvető élelmiszerek sem jutottak el időben a boltok polcaira.

A vállalat ezt egy átmeneti szezonális készlethiánnyal indokolja, de a lap szerint valójában az állhat a dolog mögött, hogy a gyáli központban nincs elég dolgozó, nemrég többen fel is mondtak. A kritikus munkaerőhiány miatt már naponta ütközik problémákba az üzletlánc ellátása.

Az árufeltöltők egyébként átlag 120 ezret keresnek a Tescónál, a raktárosok ennél kevesebbet, jellemzően 90-100 ezret. A gyáli központban már eddig is nagy volt a fluktuáció.

A lap úgy értesült, hogy a helyzet tarthatatlansága miatt a nyár végén néhány egységben úgy dönthetnek, korlátozzák a nyitvatar­tást, illetve egyes kevésbé fogyó termékcsoportokat kivonhatnak a kínálatból.