Egy hétig sztrájkolnak az Air France légiutas-kísérői

2016.07.26. 15:45

A szabadságolások időszakának kellős közepén, szerdától egyhetes munkabeszüntetést tartanak az Air France légitársaság légiutas-kísérői. A sztrájk miatt előreláthatólag az Air France belföldi és európai járatainak 30 százaléka, míg a tengeren túli járatoknak nem egészen tíz százaléka esik ki - közölte hétfő éjjel a légitársaság.

A légitársaság becslése szerint az utaskísérők 35 százaléka fog sztrájkolni. A munkabeszüntetés oka, hogy a szakszervezeteknek és a vállalatnak nem sikerült megállapodniuk a béreket és a munkakövetelményeket is szabályozó kollektív szerződésről, amely októberben lejár. A munkáltató azt javasolta, hogy a megállapodást hosszabbítsák meg 17 hónappal. A szakszervezetek viszont azt szeretnék, ha az új megállapodás legalább három évre szólna.   

A munkabeszüntetés nem érinti az Air France leányvállalatait és a partnercégeket, vagyis a Hop, a KLM és a Delta légitársaságok járatait. A nyári főszezonban naponta átlagosan ezer Air France-járat közlekedik, összesen 140 ezer utassal.  • Hírek
  • Megtakarítás