Ezek az eladásra ítélt Hunguest Hotelek

2016.07.27. 16:13

Nyár végéig a Jászai Gellért által elnökölt Konzum-csoport kezelésébe kerülhet tizenhárom Hunguest Hotels-szálloda, ha erre addig a versenyhivatal és a hitelezők rábólintanak. A dolog sajtóértesülések szerint már sínen van, ennek kapcsán a Portfolio szedte össze, hogy pontosan melyik hitelekről van szó. 

A Hunguest Hotels 17 szállodát tulajdonol - 15-öt Magyarországon, egyet-egyet Montenegróban és Ausztriában -, további három magyarországi és egy erdélyi hotelt franchise szerződés keretében működtet. A hazai tulajdonú szállodák közül 13-tól válna meg a Leisztinger Tamás érdekeltségeinek többségében lévő vállalkozás. Mindössze a lillafüredit és a szegedit tartaná meg, de nála maradnának a montenegrói és az ausztriai házak is.

A vételár a becslések szerint több tízmilliárd forint is lehet, de nagyban függ attól, hogyan sikerül megállapodni a Hunguest banki hitelezőivel, akik között feltételezhetően az Erste, a Raiffeisen és az MFB-csoport található. Az ügyletre még rá kell bólintania a Gazdasági Versenyhivatalnak is.

A következő szállodák az érintettek:

Apollo - Hajdúszoboszló

A Hajdúszoboszló közepén található négycsillagos hotel egyike a cég három hajdúszoboszlói szállodájának. A szálloda 25 kétágyas szobával, 4 családi szobával, 3 junior lakosztállyal és 1 VIP luxuslakosztállyal rendelkezik. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Aqua-Sol - Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló másik Hunguest szállodája összesen 141 szobás, melyből 128 kétágyas, 2 lakosztály, 6 apartman és 6 mozgássérült szoba. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Béke - Hajdúszoboszló

A szálloda 203 szobával rendelkezik, amiből 24 apartman, 2-2 mozgássérültek részére kialakított apartman és kétágyas szoba, 3 összenyitható családi szoba, 158 kétágyas szoba (ebből 114 szoba pótágyazható) valamint 18 egyágyas szoba.

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Erkel - Gyula

A 2011 májusában befejeződött rekonstrukciónak köszönhetően négycsillagossá alakított Dürer szárnyban összesen 173 standard kétágyas szoba található, míg ezen felül 4 junior lakosztály, 5 várra néző nagy lakosztály és 4 akadálymentesített szoba van. A szálloda megújult háromcsillagos Munkácsy szárnya 122 szobát foglal magába. Ebből 97 standard kétágyas szállodai szoba, 25 tágasabb, légkondicionált superior, amelyből kettő akadálymentesített fürdőszobával rendelkezik. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Flóra - Eger

A négyszintes egri Hunguest Hotel Flóra összkomfortos szobáiban telefon, televízió és minibár is rendelkezésre áll. A tetőtéri manzárd szobákhoz zuhanyzófülke, illetve WC, a balkonos szobákhoz fürdőkádas fürdőszoba és külön WC tartozik. Az összes tetőtéri szoba valamint a strandra néző erkélyes szobák légkondicionáltak. A szálloda összesen 190 szobás, amiből 125 kétágyas, 48 manzárd - egy fő részére ajánlott -, 5 kétszintes apartman, 8 kétszintes családi szoba és 4 mozgássérültek befogadására alkalmas szoba.

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Freya - Zalakaros

A hotelhez 162 szoba tartozik, melyből kétágyas 88, kétágyas pótágyas 62, apartman pedig 12 darab áll rendelkezésre. Minden szoba légkondicionált, fürdőkádas és elkülönített WC, gardrob rész, erkély tartozik hozzá.  

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Galya - Galyatető

A két hálós és nappalis lakosztály mellett a szálloda tartalmaz 9 luxuslakosztályt is, melyekhez jacuzzi, kandalló vagy panorámaerkély tartozik. Emellett 56 parkra vagy Mátrára néző superior szoba is megtalálható, valamint 50 classic erkély nélküli szoba várja a vendégeket. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Helios - Hévíz

Az alapvetően két épületből álló szobák részben légkondicionáltak. Egyik épületrészt felújították, így az ottani 12 apartman mindegyike légkondicionált, erkélyes, és ingyen wifi-vel rendelkezik, míg a másik épület 48 szobájában nincs légkondicionáló és wifi elérhetőség is csak részben van. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Millennium - Budapest

A szálloda 116 szobájának és a 6 apartmanjának mindegyike légkondicionált és zuhanyzóval vagy fürdőkáddal rendelkezik. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Panoráma - Hévíz

Az épület 202 összkomfortos, erkélyes, kétágyas szobával és 3 apartmannal rendelkezik.

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Pelion - Tapolca

A 228 szobából 216 kétágyas szoba, amelyből 16 pár összenyitható. Továbbá van 8 apartman, 4 luxuslakosztály - jacuzzis fürdőszobával - és 4 mozgáskorlátozottak számára alkalmas szoba. Emellett külön vannak parkettás szobák az allergiás vendégeknek. Három emelet nemdohányzó, egy teljes szint azonban kimondottan a dohányzó vendégeket várja. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Platánus - Budapest

A három csillagos szálloda 128 standard és 5 superior kategóriájú szobájának mindegyike légkondicionált és zuhanyzóval vagy fürdőkáddal ellátott. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Répce és Répce Gold- Bükfürdő

A Répce szállodában 7 emeleten 163 szoba található. A vendégek apartmanok és standard szobák közül válogathatnak, de mozgássérült látogatók számára is van elérhető lakosztály.

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

A Répce Gold négycsillagos hotelnek összesen 188 szobája van. Ezek közül 154 kétágyas, 14 szintén kétágyas de pótágyazható, 6 családi szoba, 8 apartman, 4 VIP lakosztály jacuzzival és 2 mozgáskorlátozott szoba kísérőszobával. 

Fotó: Hunguest Hotels / Portfolio.hu

Az érintett szállodákban összesen több mint 2100 szoba található. A különböző ingatlanos hirdetési portálok szálloda átlagárait alapul véve így a tízmilliárd forintos nagyságrendre taksált ár feltételezhetően nem számít eltúlzott becslésnek.

Az adásvételt követően a jelenlegi tulajdonosnál a franchise-okat leszámítva már csak az alábbi szállodák maradnak: 

  • Forrás Hotel - Szeged
  •  Palota Hotel - Lillafüred
  • Hotel Heiligenblut - Ausztria
  • Sun Resort - Montenegró