Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Már 32 milliárdért igényeltek csokot a magyarok

2016.07.29. 16:18

Az idei első fél évben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál a csok iránt, hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be, ezek összértéke 31,9 milliárd forint -  írja az MTI Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteki bejelentése alapján. 

Dömötör szerint a program népszerűsége megnyilvánul az építési engedélyek számának növekedésében is, a KSH legfrissebb adatai szerint az idei első hat hónapban több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen. A legjobban a megyei jogú városokban emelkedik a szám, de a községekben is 72 százalékos a növekedés, mondta.

Novák Katalin  az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt emelte, ki, hogy az érdeklődés egyre növekszik a csok iránt: az új építésű otthont tervezők között tízszeresére nőtt a nagycsaládosok aránya, ami azt is jelzi, hogy sokan terveznek már három vagy annál is több gyermeket. Novák tájékoztatása szerint az elmúlt egy évben több mint 22 ezer család vette igénybe a csokot, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent.  

A kormány 2017-ben ez 211 milliárd forintot különített el a csokra.   Novák Katalin azt mondta: mivel a családi otthonteremtési program minden eleme népszerű, és a kormány elkötelezett a folytatása mellett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek