Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Eltűnnek az Agip-kutak Magyarországról

2016.08.01. 14:17

Hétfőn lezárult az ENI Hungaria megvásárlása, 173 Agip márkanév alatt futó benzinkút került a Molhoz. Ez elég jelentős bővülés, a megvásároltakkal együtt a Molnak 500 kútja lett az országban.

Az Agip-töltőállomások megvétele azért is jól jött a Molnak, mert így erősíteni tudott Budapesten és az autópályák mentén, vagyis pont azokon a helyeken, ahol eddig arányaiban kevesebb volt a Mol-kút.

A Mol már régóta szállított üzemanyagot egyes Agip-kutakra, az utóbbi években viszont úgy döntöttek, hogy a saját finomítók ellátási sugarán belül megpróbálnak több saját egységgel megjelenni, így az elmúlt két évben közel 450 töltőállomást vettek át a régióban, 2000 egységre duzzasztva a Mol-kúthálózatot.

Az Agip márkanév a magyar kutakról legkésőbb jövő év végéig eltűnik, a töltőállomásokat egy megadott ütemterv szerint teljesen Mol-kúttá alakítják, az átalakítás egy-egy kútnál legfeljebb néhány hetes kiesést jelent majd.

Fasimon Sándor, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója az Indexnek elmondta, korai arról bármit is mondani, hogy bezárnak-e majd egyes kutakat a felvásárlás után, alapvetően mindegyiket szeretnék használni.  Az Agip-munkavállalókkal és az Agip-kutaknál bejáratott partnerekkel pedig tárgyalni fognak a lehetséges további együttműködésről.