Notórius álláshalmozók az MNB-alapítványok körül

MZS 4914
2016.08.01. 20:53

Tele vannak a jegybanki alapítványok és azok cégei vezető beosztású álláshalmozókkal - derült ki az RTL Klub hétfő esti híradójából. A csatorna megnézte, mekkora személyi átfedés van a Pallas Athéné alapítványok felügyelőbizottságaiban, kuratóriumaiban, illetve az alapítványok által tulajdonolt gazdasági társaságokban fontos állásokat betöltők közt, és kiderült: 

az MNB-hez köthető szervezetekben a magas beosztású alkalmazottak több mint felének 2 vagy több pozíciója van.

A rekorder ebből a szempontból a jegybank számviteli igazgatójaként is működő Kalina Gábor, aki 10 különböző munkát is kapott a fenti intézményekben, de nem sokkal marad el mögötte Kardkovács Kolos sem, aki Matolcsy György minisztersége idején még foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár volt – ő 7 különböző pozícióban tűnik fel. Szintén jól el van látva állásokkal az ex-államtitkár, ex-jegybanki főigazgató Nagy Róza, ő öt posztot visz. Ebben a riportban nem került szóba, de a múlt héten már az is kiderült, hogy Matolcsy unokatestvérének felesége, Szemerey Gabriella is három különböző helyről kap fizetést ezen a vonalon. 

A tévé fizetésekkel kapcsolatos kérdéseire az alapítványok csak annyit válaszoltak, Kalina Gábor kizárólag számviteli igazgatói fizetését veszi fel az MNB-től, azt azonban nem árulták el, mi a helyzet a többi álláshalmozóval.