Olivér
4 °C
8 °C

Notórius álláshalmozók az MNB-alapítványok körül

MZS 4914
2016.08.01. 20:53

Tele vannak a jegybanki alapítványok és azok cégei vezető beosztású álláshalmozókkal - derült ki az RTL Klub hétfő esti híradójából. A csatorna megnézte, mekkora személyi átfedés van a Pallas Athéné alapítványok felügyelőbizottságaiban, kuratóriumaiban, illetve az alapítványok által tulajdonolt gazdasági társaságokban fontos állásokat betöltők közt, és kiderült: 

az MNB-hez köthető szervezetekben a magas beosztású alkalmazottak több mint felének 2 vagy több pozíciója van.

A rekorder ebből a szempontból a jegybank számviteli igazgatójaként is működő Kalina Gábor, aki 10 különböző munkát is kapott a fenti intézményekben, de nem sokkal marad el mögötte Kardkovács Kolos sem, aki Matolcsy György minisztersége idején még foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár volt – ő 7 különböző pozícióban tűnik fel. Szintén jól el van látva állásokkal az ex-államtitkár, ex-jegybanki főigazgató Nagy Róza, ő öt posztot visz. Ebben a riportban nem került szóba, de a múlt héten már az is kiderült, hogy Matolcsy unokatestvérének felesége, Szemerey Gabriella is három különböző helyről kap fizetést ezen a vonalon. 

A tévé fizetésekkel kapcsolatos kérdéseire az alapítványok csak annyit válaszoltak, Kalina Gábor kizárólag számviteli igazgatói fizetését veszi fel az MNB-től, azt azonban nem árulták el, mi a helyzet a többi álláshalmozóval. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?