Alajos, Leila
20 °C
34 °C

Hamis edénykészletekkel teli teherautót fogott a NAV

2016.08.04. 12:38

Egy hónapon belül már a második hamis edényszállítmányt foglalták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vámosszabadi térségében - írja az MTI. A mostani, több mint 600 millió forint értékű fogás címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt edénykészletek tartottak.

Kovács Mária, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy az alig egy hónapja megállított kamion ellenőrzése véletlenszerű volt, de most célzottan ellenőrizték az ekáer-be bejelentett adatok alapján.

A szlovák rendszámú teherautóban 1150 darab edénykészletet találtak, amelyek megtévesztésig hasonlítottak egy másik cég által forgalmazott termékekre. A termékek csomagolása ugyan eltért a legutóbb lefoglalt hamis edénykészletekétől, de a termékek ugyanúgy alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére. A hasonlóságot az eredeti edényekhez az érintett társaság szakértője is megerősítette.

A rakomány értéke 667 millió forint volt. . Az ellenőrök versenytárs utánzása miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A július 14-i szállítmány ellenőrzése után a NAV munkatársai abban a fővárosi raktárban is ellenőriztek, ahová a kamion tartott. A rakomány és a raktárban tárolt edénykészletek értéke 835 millió forint volt, akkor iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.