Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétmilliárdból boronálják össze a volánbuszos cégek informatikai rendszerét

2016.08.04. 16:48

Csaknem kétmilliárd forintos beruházásból egységes rendszerbe kerülnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő regionális közlekedési központok, valamint víziközmű társaságok pénzügyi, számviteli és HR-folyamatai - írja az MTI. 

A KOMP projekt néven futó fejlesztést az MVM csoport finanszírozza, miután kész lesz az egységes rendszer, a szolgáltatást az MVM Kontó Zrt. nyújtja majd. A beruházás 7 állami regionális közlekedési központot (Volánbusz, DAKK, DDKK, ÉNYKK, KNYKK, ÉMKK, KMKK) és 5 víziművet (DMRV, SRV, ÉDV, ÉRV, TRV) érint, a várható megtérülés 10 év.

A z egységesítés egyik előnye lehet, hogy a társaságoknak nem külön-külön működtetett informatikai rendszere lesz, hanem szektoronként egy. Mivel egy rendszerben, egy technológiai folyamaton keresztül történnek majd például az elszámolások, információtisztaság jön létre, összehasonlíthatóvá válik ezen cégek ügyviteli szolgáltatásainak működése.