Jót tett a brexit a brit turizmusnak

2016.08.08. 14:16

A EU-ból való kilépésről szóló népszavazást követő egy hónapban a font árfolyamgyengülésének köszönhetően nőttek a repülőjegy-foglalások Nagy-Britanniába, írja az MTI.

A ForwardKeys utazási információs szolgáltató cég adatai szerint a Nagy-Britanniába tartó járatokra a június 23-ai szavazást követő négy hétben az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest 4,3 százalékkal nőttek a jegyfoglalások, míg a szavazást megelőző egy hónapban még 2,8 százalékkal csökkentek. A font árfolyama a szavazást követően tíz százalékkal gyengült az euróval és a dollárral szemben.

A szavazás jó hatással volt a turizmusra. Európán kívülről érkező járatokon 8,5 százalékkal nőtt meg a foglalások száma a szavazás utáni 28 napban, a megelőző egy hónapban viszont még 0,1 százalékkal csökkent. A legtöbb utas Hongkongból, az Egyesült Államokból és Kanadából érkezett.

Az Európából érkező utasok száma a szavazás után 1,8 százalékkal maradt el az előző évitől, de ez is lényeges javulás a szavazás előtti 6,8 százalékos csökkenéshez képest. A külföldi látogatók növekvő száma nagy lökést adhat a brit szálloda- és vendéglátóiparnak, amelynek az otthoni vakáció mellett döntő brit polgárok növekvő számának köszönhetően egyébként is emelkedik a forgalma.  • Hírek
  • Hírek