Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Női vezér a Telenor élén

2016.08.10. 10:17

A Telenor-csoport Alexandra Reichet nevezte ki a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatójának, aki Christopher Laskát váltja.

A cég közleménye szerint Alexandra Reich legkésőbb november 1-től veszi át a Telenor Magyarország vezetését, és a nemzetközi Telenor-csoport felsővezetésének is tagja lett.

Alexandra Reich 1963-ban született, osztrák állampolgár. A Telenorhoz a Swisscomtól érkezik, ahol 2009-től dolgozik, 2014 óta a mobiltávközlési üzletág vezetője volt.

Karrierjét befektetési bankárként kezdte Ausztriában, majd az elsők között 1986-ban digitális start-up céget alapított. 2001 óta dolgozik a távközlésben és olyan vállalatoknál volt felsővezető, mint a VIAG Interkom, a T-Online Ausztria, a 3G Hutchison vagy a Sunrise. Üzleti közgazdasági diplomáját a Bécsi Egyetemen szerezte - írta a Kreatív.

A Telenor Magyarország eddigi vezérigazgatója, Christopher Laska szeptember 1-től Szingapúrban folytatja karrierjét a Telenor Csoport ázsiai regionális vezetőségében Senior Vice President pozícióban. Ő 2011 januárja óta volt a Telenor Magyarország vezérigazgatója, ezt megelőzően a Telenor Montenegro első számú vezetőjeként dolgozott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!