600 km megtételére képes elektromos autót ígér a VW is

2016.08.12. 15:37

Szeptemberben a Volkswagen is be fog mutatni egy olyan elektromos autót, ami 4-600 kilométert fog tudni egy töltéssel menni, írja az MTI. Herbert Diess márkaigazgató úgy dicsérte előre az ismeretlen kocsijukat, hogy "kívülről kisebb mint egy Golf, belülről akkora mint egy Passat".

Azt is bejelentette, hogy ezt az új típust olcsóbb lesz fenntartani, mint a mostani hasonló modelleket, az ára pedig versenyképes lesz a mostani jól felszerelt dízelautókkal. A Volkswagen 2025-ig harminc új elektromos autót ígér, ebből húszat a VW márka.

Nálunk az elektromos autók terjedésének a legfőbb gátja, hogy gépjárműimportőrök szerint drágák és gyengék, valamint a szegényes infrastruktúra miatt nehézkes feltölteni is őket. Egy elektromos autó az Ifua alapján 40 százalékkal drágább mostanában egy hasonló hagyományos társánál. Jelenleg nagyjából ezer ilyen autó van a magyar utakon.

Nem sokkal korábban a Mercedest is gyártó Daimler jelentette be, hogy új autómárkát is fognak csinálni az új elektromos kocsijaiknak, amiket szintén szeptemberben mutatnak majd be. Ők szeptemberre egy elektromos SUV-t ígérnek, ami 500 kilométer fog tudni menni egy töltéssel. 

Miközben a Tesla csúszásban és 39 hónapja veszteségben is van az új Model 3 késése miatt, és Kína is bejelentette, hogy majd ők is csinálnak elektromos luxusautót.