Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A kormány csökkenti az internet áfáját

2016.08.16. 06:24

A kormány 2017 januártól csökkenti az internet-szolgáltatás áfáját - írta kedden a Világgazdaság.  

A lap felidézte, hogy az Európai Bizottság elutasította Magyarország kérését az áfacsökkentéssel kapcsolatban, de a kormány nem hátrál meg, ha az internet rezsijének csökkentéséről van szó. 

A VG szerint a kormány arra alapozza kitartását, hogy Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek azt írta, támogatja a kormány tervét, hogy lendületet adjon a digitalizációnak, hiszen ez egybevág Brüsszel szándékával.

A biztos ugyanakkor elismerte, hogy a hatályos uniós áfairányelv keretei között a kormánynak nincs lehetősége az internetáfa csökkentésére, de a bizottság rugalmasabb szabályokat szeretne.

A Digitális jólét program titkársága arra nem tért ki, hogy a kormány hogyan akarja január elejéig keresztülvinni szándékát, ha csúszik a szabálymódosítás - írta az MTI. 

Korábban azt mondta a kormány, hogy 27-ről 18 százalékra csökkenti jövő januárra az internetáfát, és a csökkenés nem áll meg, ki tudja, hol ér véget. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?