Auguszta
-7 °C
0 °C

Londont is beperelte az Uber

2016.08.17. 13:57

Jogi úton támadja meg az Uber a brit főváros közlekedési hatóságának azokat a tervezett intézkedéseit, amelyekkel szigorítanák a cég működését, többek között írásbeli angol vizsgának vetnék alá a kaliforniai székhelyű fuvarmegosztó sofőrjeit - írja az MTI a Reuters és az AFP nyomán.

A cég nemrég a magyar kormány ellen is lépéseket kezdeményezett az Európai Uniónál, miután ellehetetlenítették az Uber budapesti működését. Londonban bár szabályozottan működik a közösségi taxis szolgáltatás, a taxislobbi miatt ott is kicsit bekeményítenének, ennek akar most elébe menni az amerikai startup.

A híres londoni fekete taxik, a cabek sofőrjeinek hónapokon át tartó tiltakozása után a londoni közlekedési hatóság tavaly konzultációt kezdett arról, hogyan szigorítsa a magán fuvarszervezők, köztük az Uber működésére vonatkozó előírásokat.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több részlet látott napvilágot a szigorításokról, amelyek október 1-jén lépnének életbe. Ezek szerint nyelvi teszten mérnék az Uber-sofőrök angoltudását, akiknek emellett speciális gépjárműfelelősség-biztosítást kellene kötniük, és előírnák a fuvarmegosztónak egy londoni hívásközpont fenntartását. Az Uber nemrégiben nyitott call-centert Írországban, és közölte, nem áll szándékában egy újat nyitni Londonban.

A cég kedden közölte: jogi úton támadja meg az intézkedéseket. Tom Elvidge, az Uber londoni főnöke szerint a főváros az utolsó pillanatban módosított az előírásokon, az Uber-sofőrök kárára. A londoni közlekedési hatóság közölte, áll a per elébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!