Paszkál
10 °C
15 °C

300 ezer fölötti fizetéssel keres pénztárost a Lidl

2016.08.18. 16:51

Az egyre súlyosbodó kiskereskedelmi munkaerőhiány jele, hogy a Lidl már 304 ezer forint fölötti bruttó fizetési ajánlattal keres főpénztárost legalább két boltjába. 

Ráadásul ezen felül még jár a leendő dolgozónak 

  • 30 százalékos műszakpótlék
  • 50 százalékos vasárnapi pótlék
  • a munkábajárás költségét megtérítik
  • étkezési jegy nettó 17.174 forint értékben
  • Erzsébet-utalvány nettó 8 ezer forintért
  • egészségügyi- és balesetbiztosítási csomag
  • és idén 20 százalékos béremelés (!)

Ez a fizetési csomag a pótlékokkal és az esetleges adókedvezményekkel együtt simán 300 ezres havi nettó juttatást jelent. 

lidl

Ehhez nyolc órás munkaidő tartozik, és természetesen tapasztalt jelentkezőket várnak. A Lidl már eddig is az egyik legjobban fizető áruházlánc volt, de ilyen összegeket korábban náluk sem lehetett látni.

A meglepően jó fizetést a Válasz.hu szúrta ki egy offline makói hirdetésen, de a cég honlapján is megtalálható legalább egy további ilyen ajánlat. Szombathelyen, a Zanati út 42. szám alatt lévő Lidlben is lehet ennyiért dolgozni főpénztárosként.

Persze nem minden főpénztárosnak ad ennyit a Lidl, Kelet-Magyarországon például jóval alacsonyabb az átlag a makóinál, jellemzően  200 és 267 ezer forint között alakul az ajánlott bruttó bér, de a szombathelyi ajánlat a nyugati országrészben is kiemelkedő.

Arról már írtunk, hogy Nyugat-Magyarország kvázi kiürült, akkora a munkaerőhiány. De egész Magyarországon gondot jelent a dolog, még ha keleten kevésbé látványos is. A kiskereskedelmi áruházláncokat különösen érzékenyen érinti a helyzet, a Tescónál például súlyos gondok vannak az áruellátással, mert nem találnak raktárost. A kormány járulékcsökkentéssel akarja orvosolni a helyzetet, ennek esélyeit itt taglaltuk hosszabban.