361 millió forint rendkívüli támogatást kap a szigetszentmiklósi fociakadémia

2016.08.22. 16:57

A pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy a rendkívüli kormányzati tartalékból 361 millió forintot csoportosítanak át az Emberi Erőforrások Minisztériumához az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása címhez. Akkor nem részletezték, hogy pontosan hova érkezik a többlet, de az Index kérdésére az Emmi közölte, hogy a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre, azon belül is a Regionális Labdarúgó Utánpótlás Centrum kapja a támogatást. Az itteni, eredetileg 3 milliárd forintra becsült beruházás és pályafejlesztés ellehetetlenült az esős, belvizes időjárás miatt. 

A 94 esztendős múltra visszatekintő Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre, ahol közel 600 fiatal sportol, a megnövekedett országos és regionális igényekhez igazodva Regionális Labdarúgó Utánpótlás Centrumot épít fel. A meglévő pályát kinőtte az egyesület,  ráadásul a következő fordulótól a jelenlegi borítással rendelkező pályán már nem lehet  bajnoki mérkőzéseket tartani.

- indokolták az átcsoportosítást. Mint a minisztérium válaszából kiderül, a beruházást elsősorban TAO-támogatásból és önkormányzati forrásokból kezdték el, hosszas engedélyeztetési eljárások után. A 2011-ben beadott terv és koncepció a tárca közlése szerint mára elavult, ezért a költségvetési terv sem stimmelt, valamint az elmúlt évek esős időjárása miatt is csúsztak, mostanra már 361 millió forintos mínuszban vannak.

huhu
Fotó: magyarfutball.hu

Ha a pálya elkészült, akkor azt a közösség is használhatja az akadémia növendékei mellett, és a beruházás keretében a szigetszentmiklósi Kardos István Általános és Közgazdasági Szakközépiskola is kapott egy hatvanszor negyven méteres pályát.

Az Mfor.hu 2015-ös cikke szerint a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre 2010 és a tavalyi év között 1,4 milliárd forint TAO-támogatást kapott. Ezzel a felcsút (9,047 milliárd) és az Újpesti Torna Egylet (1,8 milliárd) mögött a harmadik legtöbb ilyen jellegű forráshoz jutott. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás