Milliárdos irodát és raktárat kap Ferihegyen a DHL

2016.08.23. 16:32

A Budapest Airport és a DHL Express csomagkézbesítő cég stratégiai megállapodást írt alá arról, hogy a DHL új, 13 ezer négyzetméteres irodaházat és logisztikai központot kap at 1. Terminál közvetlen szomszédságában - írja a Világgazdaság. A raktár és irodaépületet a Budapest Airport építteti és a Market Építők Zrt. kivitelezi majd szeptembertől a reptér BUD 2020 programja keretében, több mint 25 millió euró értékben. 

Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerint ez a zöld mezős beruházás lesz az elmúlt évek legkomolyabb logisztikai beruházása nemcsak Magyarországon, de egész Közép-Európában. Az új raktárba automatizált csomagválogató-rendszer kerül majd és megnő az árufeldolgozó kapacitás is, így bővíteni tudja majd a prémium szolgáltatásait a DHL. 

A BUD 2020 program keretében megépül az új utasmóló a B terminálon, a repülőtéri hotel, és fejlesztik a logisztikai és biztonsági területeket is. A fejlesztési tervet azért készítette el a repülőtér, mert az utóbbi két-három évben dinamikusan nőtt az utasforgalom, az idei év első öt hónapjában 12,5 százalékkal kezeltek több utast, mint egy évvel korábban.