Újraindulhat a Volkswagen Golf gyártása

2016.08.23. 12:20

Sikerült megállapodnia a Volskwagennek a két beszállítójával hétfőről keddre virradóra, így nemsokára újraindulhat a VW Golf gyártása - írja kedd reggeli sajtóértesülések alapján az MTI. A VW még pénteken jelentette be, hogy hétfőtől legalább egy hétre felfüggeszti a Golfok gyártását a wolfsburgi gyárában és öt másik gyárban is lassítják a termelést, a dolgozókat pedig kényszerszabadságra küldik, mert az autóipari óriás összekapott két beszállítójával, a Car Trim és az ES Automobilguss nevű cégekkel. A két cég, amelyek mind a Prevent nevű vállalathoz tartoznak, leállították az alkatrészek szállítását.

A VW és a két beszállító konfliktusáról egyik fél sem közölt részleteket. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerint a vita abból fakad, hogy megállapodást kötöttek egy új üléshuzat kifejlesztéséről, de a VW kiszállt a projektből, és nem tudtak megegyezni, hogy mennyi pénz jár a Preventnek a már elvégzett munkákért, ezért a cégcsoport felfüggesztette a még érvényes beszállítói szerződések teljesítését. A két beszállító leállása miatt több ezer gépjármű nem készült el a VW-üzemekben.

A Hannoverische Allgemeine Zeitung című regionális lap azt írta, hogy a VW és a Prevent cégcsoport az éjszakai tárgyalások után hosszú távú, "partneri" megállapodást írtak alá, és a két beszállító, amint lehet, újraindítja az alkatrészszállításokat.