Rettegnek a masszőrök a pénztárgéptől

2016.08.25. 08:15

Nagyon megijedtek a masszőrök attól, hogy nekik is online pénztárgépet kellene használniuk minden vendég után, írja a Magyar Nemzet. Ezért nyílt levelet is írtak az NGM -nek, hogy nekik ne kelljen.

"A masszőrök többsége nem tud akkora profitot termelni, amelyből megvásárolhat és hosszú távon fenntarthat egy ilyen gépet. A megkérdezésünk nélkül, erőszakkal viszi át elképzeléseit a kormány." - mondta Podhorszky Tibor, a masszőrök egyesületének elnöke. A fő állításuk az, hogy a havi 5-10 embert megmasszírozó másodállású masszőröknek nem lesz pénzük majd  200 ezer forintos online pénztárgépre, ezért inkább egy masszőrnek se kelljen használnia ilyet.

Ráadásul amúgy is a legtöbben katával adóznak, és a NAV se tudja megmondani nekik, hogy pontosan hogyan fognak adózni a gép bevezetése után. Még azt is bedobta, hogy a vak masszőrök majd nem fogják tudni hamar megtanulni az online pénztárgép használatát. A házhoz járó masszőröknek pedig majd külön gondot fog okozni ez az egész. Magyarországon egyébként mintegy 20 ezer masszőr dolgozik Podhorszky szerint.